Kommuner og Naturstyrelsen beder om input til Skals Ådal

Publiceret 18-06-2020

Naturstyrelsen Himmerland har i samarbejde med Randers, Viborg og Mariagerfjord kommuner sat gang i et udviklingsprojekt i Skals Ådal og vil gerne høre, hvilke ideer borgere og lodsejere i området har til brugen af ådalen. Derfor inviterer vi til åbent telt.

Aktuelt er det et område i Skalsådalen mellem Nørbæk, Lindum, Sdr. Onsild og Handest, der indgår i et udviklingsprojekt, der overordnet skal beskytte og fremme naturindholdet i ådalen.

Men hvad skal der til for at nå det mål? 

Det spørger repræsentanter fra Naturstyrelsen, Viborg, Randers og Mariagerfjord kommuner samt landboforeningerne Agri Nord og Velas om. Det sker fra den 25.-27. juni ved et Åbent Telt-arrangement på Hobrovej 170, Tjele.

Repræsentanterne vil gerne høre borgeres, lodsejeres og andre lokale interessenters ønsker til fremtiden i ådalen, og hvilke tilbud man kunne tænke sig i området. Det kunne for eksempel være udkigsposter, overnatningssteder eller vandrestier.

Samtidig efterspørger de landmændenes ideer til, hvordan fremtidig drift kan bidrage til pleje af naturen og en øget klimaindsats. I teltet vil der være information om projektmuligheder og støtteordninger samt jordfordeling og andre kompensationsmuligheder.

- Det er en del af projektet, at vi skal have interessenternes ønsker med, som kan bidrage til lokal udvikling, styrke landbruget i området, forbedre naturkvaliteten i ådalen og skabe nye lokale rekreative muligheder for egnen, siger projektleder Kjeld Lundager Jørgensen fra Naturstyrelsen Himmerland. 

Bred indsats

Området i Skals Ådal indgår i en større sammenhængende planlægning for en række NATURA 2000 områder i Himmerland og Midtjylland, som Naturstyrelsen og de berørte kommuner, arbejder med under det EU-medfinansierede projekt: »LIFE IP Natureman – Landmanden som naturforvalter«.

Projektet er netop gået ind i den fase, hvor man skal finde ud af, hvilke elementer man skal putte ind i planen for området.

Ideen med projektet er at udvikle en plan for en bred indsats, der kan tilgodese en række forskellige interesser, der er knyttet til området, herunder landbrug, naturpleje, klima, vandløb samt lokalområdets ønsker for udviklingen af området, siger Kjeld Lundager Jørgensen.

Naturstyrelsen og kommuner er i gang med at udvikle en plan for Skals Ådal, og nu vil de gerne have borgeres og lodsejeres input. 

Åbent telt

– Hvilke tiltag kan vi gøre i Skals Ådal?

Vi lytter til jeres ideer og svarer på spørgsmål

Åbningstider i teltet - Kom når det passer dig:

  • Torsdag den 25. juni fra kl. 13-17
  • Fredag den 26. juni fra kl. 13-17
  • Lørdag den 27. juni fra kl. 10-14

Adresse: Hobro Landevej 170, 8830 Tjele

(Ved maskinudlejningsfirmaet Lejma) 

Invitation til print