Vigtigt kalkoverdrev ved Skindbjergslugten er blevet ryddet for uønsket opvækst

Rebild Kommune har vi i det tidlige forår 2019 gennemført et rydningsprojekt på kalkoverdrev i Skindbjergslugten. Rydningen er lavet som en del af LIFE IP Natureman aktiviteter for Særligt plejekrævende arter.

Rydning ved Skindbjergslugten

Overdrevet, som er ryddet, er voksested for orkideen Bakke-Gøgeurt. Derudover findes arter som f.eks. smalbladet klokke, blodstillende bibernelle, bakke-soløje, vild hør, bakke-star, afbidt høgeskæg og tidligere bakke-fnokurt, som desværre er forsvundet. Disse er alle lyskrævende arter, som gradvist vil forsvinde, hvis arealet ikke holdes åbent.

Ved rydningen er der primært ryddet slåen og roser samt enkelte træer på overdrevet med Bakke-Gøgeurt. På den anden side af slugten, er der lavet udtynding af en sitka-beplantningen. Dette er gjort for at give mere lys til orkideen Fruesko, der vokser her. Arealet er hegnet og afgræsses af Black Angus kvæg, der både har adgang til overdrevene i Skindbjergslugten og engene i en del af Lindenborg Ådal. Det er vores håb, at dyrene efter rydningen kan holde den værste opvæksten af slåen, roser og træer ned, så overdrevene holdes lysåbne til gavn for de karakteristiske planter og dyr der lever der.

Yderligere oplysninger

Anja Daugbjerg Hansen
Rebild Kommune
Mail: adha@rebild.dk
Tlf. +45 99 88 76 56